Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo

Gepubliceerd:18 april 2018 12:15 Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo

Sinds de lancering van de Huawei Mate 9 Porsche Edition eind 2016 zien we jaarlijks de resultaten van de Chinees Duitse samenwerking tussen smartphone fabrikant en autofabrikant. Maar was smartphone gebruik in de auto dan niet gevaarlijk? Telefoon.nl legt de intelligente samenwerking tussen Huawei en Porsche Design graag uit.
Laten we duidelijk zijn, het gebruik van een smartphone in de auto is niet aan te raden omdat het de aandacht afleidt. Toch zien we steeds meer smartphone fabrikanten samenwerken met automerken. De mobiele telefoon is nou eenmaal een onlosmakelijk onderdeel geworden in ons leven. Sterker nog sinds de komst van artificial intelligence binnen de auto-industrie en sinds afgelopen jaar in de smartphone-industrie zien we de auto meer verbonden worden met de smartphone. Er zijn al fabrikanten die apps ontwikkelen waarmee je de auto kunt openen en starten via je smartphone. Daar blijft het ook niet bij. Tijdens het Mobile World Congress 2018 (MWC2018) in Barcelona liet Huawei bijvoorbeeld een autonome zelfrijdende Porsche besturen door een Huawei smartphone.

Huawei Porsche Design

Sinds 2016 werken Huawei en Porsche Design samen. Het duo heeft al weer drie krachtige vlaggenschepen gelanceerd, de Huawei Mate 9 Porsche Design, de Huawei Mate 10 Porsche Design en dit jaar de Huawei Mate RS Porsche Design. Stuk voor stuk krachtige premium smartphones. De laatste twee telefoons zijn uitgerust met de nieuwste artificial intelligence (AI) processor van Huawei zelf, de Kirin 970. Enerzijds verzorgt de AI verwerkingssnelheid en nieuwe mogelijkheden voor de voortreffelijke hoofdcameras van het tweetal. Anderzijds is de AI instaat om een Porsche volledig te doorgronden. Afgelopen MWC 2018 liet Huawei dan ook de Huawei Mate 10 Pro een Porsche Panamera besturen.

Huawei smartphone bestuurt een auto

Tijdens het MWC2018 wilde Huawei in aantonen in welk stadium de AI capaciteiten van de Huawei Mate 10 Pro al zijn. De telefoon werd gekoppeld aan een Porsche Panamera. De slimme AI chip in de smartphone kan allerlei scenarios herkennen. De telefoon kan daardoor vooruitkijken en obstakels detecteren. Dankzij een ingenieuze verzameling aan hardware is de telefoon in staat om gas te geven of juist te stoppen. Zo ontwijkt de smartphone iedere obstakel en rijdt veilig. Het razend snel verwerken van die informatie naar handelingen is nu pas mogelijke dankzij de AI chip van het Chinese smartphone merk.

Auto openen en starten met smartphone

Een stapje dichter bij huis zijn apps waarmee je de auto kun openen of zelfs starten. Terwijl Tesla en Huawei een auto autonoom laat rijden kiezen andere fabrikanten voor eenvoudige manieren. Volvo heeft inmiddels een speciale app voor de mobiele telefoon en vanaf 2017 levert het merk geen sleutel meer bij een nieuwe Volvo. Je hoeft in de toekomst alleen nog maar je smartphone mee te nemen. Via de speciale app kun je ook nog toegang geven aan familieleden. In de autoverhuurmarkt zijn dergelijke apps al gemeengoed geworden. Via de app wordt toegang tot de auto geregeld en overgedragen. Zodoende is er geen fysieke sleuteloverdracht meer nodig. De premium smartphones van Huawei en Porsche Design tonen de krachtige samenwerking tussen auto en smartphone. De mogelijkheden lijken oneindig.

1261 views
Deel:


Reacties op "Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - In 2035 alle nieuw verkochte auto’s uitstootloos

In 2035 alle nieuw verkochte auto’s uitstootloos

Oplossingen die zullen zorgen dat in 2035 alle nieuw verkochte auto’s uitstootloos zullen zijn. Elektrische Auto.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Er 3 verschillende autoverzekeringen zijn; WA / Casco / All risk. De WA verzekering is verplicht, de andere 2 zijn aanvullingen !