Schultz wil uitbreiding voor slimme autotechnieken

Gepubliceerd: 10 februari 2013 13:34 autofinancien-slimme-autotechnieken

Minister Schultz van Haegen wil landelijke uitbreiding voor de nieuwe slimme autotechnieken. Hierbij moet men denken aan auto's en bestuurdersondersteuning. Zoals bijvoorbeeld technieken waar bij meerdere voertuigen met elkaar kunnen communiceren om ongelukken te voorkomen, daarnaast kunnen voertuigen reageren op signalen die bijvoorbeeld een wegbeheerder kan door geven, aldus de minister.

Actuele reisinformatie voor individuele weggebruiker

Minister Schultz geeft aan dat de actuele reisinformatie voor individuele weggebruiker een grote bijdrage kan leveren aan de verkeersveiligheid en effectief verkeersmanagement. Communicatie tussen meerdere voertuigen kan de kans bieden om de huidige infrastructuur beter te benutten. Daarom wil de minister de huidige proeven landelijk in gaan zetten, zodat nog meer verkeersdeelnemers hiervan gebruik kunnen maken en zodanig van kunnen profiteren. Wellicht kunnen succesvole Nederlandse proeven dan ook in het buitenland worden ingezet.


Lopende Beter Benutten proeven

Momenteel loopt er een Praktijkproef in Amsterdam, hier krijgen automobilisten individuele in car informatie zodat ze sneller door de stad kunnen reizen. Daarnaast is er ook een test in Brabant waarbij de overheid automobilisten veiliger, comfortabeler en schoner te laten rijden. Tevens wil men in 2014 in Brabant een proef starten om de zogeheten spoofiles tegen te gaan. Spookfiles zijn files die zonder enige duidelijke oorzaak ontstaan en verdwijnen.

Spookfiles

Spookfiles zijn files die uit het niets ontstaan, dit gebeurd bijvoorbeeld door een remmanoeuvre van het eerste voertuig, die vervolgens ook de achter opliggende voertuigen doet remmen. Afhankelijk van het aantal voertuig die hier bij betrokken zijn, noemt men dit een Spookfile. Spookfiles verzorgt maar een kleine percentage file op het totaal aantal files die dagelijks door Nederland te vinden zijn. De meeste files ontstaan door knelpunten dan wel ongelukken.


Wegen Beter Benutten

Door de proef Beter Benutten wil de overheid verkeersdeelnemers de wegen beter te laten benutten, ook omdat er met het jaar steeds meer wegen bij komen. Daarnaast wil de overheid hier de doorstroming mee stimuleren. Dit geldt voor de gehele infrastructuur, niet alleen voor automobilisten maar ook voor bijvoorbeeld fietser, treingebruikers etc. Voor meer informatie kunt u terecht op de rijksoverheid website

4017 views
Deel:


Reacties op "Schultz, uitbreiding voor slimme autotechnieken • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsenAutofinanciering vergelijken

Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij Nederlands Krediet Collectief


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Waarom is een autoverzekering verplicht?

Waarom is een autoverzekering verplicht?

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) is men verplicht een autoverzekering af te sluiten wanneer men een auto bezit.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Je al goedkoper uit bent met een diesel auto wanneer je per maand voor 150 liter brandstof tankt. Het omslagpunt voor benzine en diesel ligt dus bij 150 liter !