Overschrijven van de auto – Hoe werkt dit?

Gepubliceerd:3 september 2017 8:15 Overschrijven van de auto – Hoe werkt dit?

Het overschrijven van de auto is heel gemakkelijk. Als u een auto koopt dan dient u als nieuwe eigenaar van de wagen het kentekenbewijs op uw naam te laten zetten. Hiervoor wordt de term overschrijven gebruikt. Er zijn meerdere manieren om de overschrijving uit te voeren. Dat is bijvoorbeeld mogelijk via een zogenoemd kentekenloket of bij een RDW-balie. De overschrijving kan eventueel ook online geregeld worden. Naast het op naam laten zetten van de auto is het ook belangrijk dat u direct daarna een autoverzekering afsluit.
Kenteken op naam zetten bij kentekenloket of RDW-balie

Het kentekenloket biedt de gelegenheid om een auto over te schrijven. Een voorbeeld van een dergelijk loket is een vestiging van PostNL. U kunt ook terecht bij een autobedrijf dat aangesloten is bij de Stichting Kentekenloket of bij een RDW-balie. Deze zijn beschikbaar in keuringsstations en op locaties als Den Bosch, Veendam en Zoetermeer. Het papieren kentekenbewijs is overigens vervangen door een kentekencard op creditcardformaat. U krijgt bij het overschrijven van de auto via een kentekenloket het kentekenbewijs thuisgestuurd. Er zijn kosten aan verbonden. Op dit moment betaalt u bijvoorbeeld bij PostNL een bedrag van 9,98 euro.

Stap voor stap de overschrijving uitgelegd

Bij het kopen van een auto, dient u als nieuwe eigenaar het oude kentekenbewijs deel IB en deel II van de vorige eigenaar te krijgen. Indien het een kentekencard betreft, is het nodig om deze en de volledige tenaamstellingcode mee te nemen naar het postkantoor. Op het postkantoor wordt een vrijwaringsbewijs verstrekt dat de oude eigenaar goed moet bewaren. Het eerste deel van de tenaamstellingscode wordt aan het loket aan de nieuwe eigenaar verstrekt. De card met het kentekenbewijs en het andere deel van de code worden toegezonden naar uw woonadres. U dient voor de overschrijving overigens een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Dat kan een Nederlands paspoort, maar ook een Nederlands rijbewijs zijn.

Online overschrijven

U kunt de overschrijving gemakkelijk online regelen met een identiteitsbewijs in combinatie met een kaartlezer. De kaartlezer kan op de smartphone gedownload worden. U kunt via de site van de RDW (Dienst Wegverkeer) naar ´Voertuig overschrijven´ gaan. U krijgt dan een DigiD-scherm getoond en kunt inloggen. Na het inloggen is het nodig om het identiteitsbewijs op de kaartlezer te plaatsen. Het is dan mogelijk om het voertuig online over te schrijven als geconstateerd wordt dat het een geldig legitimatiebewijs is. Ook voor deze wijze van overschrijven worden er kosten in rekening gebracht ter hoogte van 9,98 euro. U ontvangt een e-mail met de bevestiging van overschrijving. De auto verzekeren is vanaf dat moment verplicht. Het is aan te raden om vooraf al van de mogelijkheid gebruik te maken autoverzekeringen te vergelijken. U kunt dan direct na de overschrijving de verzekering voor de auto afsluiten. Dat is eveneens online te regelen, zodat u vanaf het eerste moment goed verzekerd bent.

1812 views
Deel:


Reacties op "Overschrijven van de auto – Hoe werkt dit? • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsenAutofinanciering vergelijken

Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij Nederlands Krediet Collectief


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financiële voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Drie tips om uw auto te verkopen

Drie tips om uw auto te verkopen

Ongetwijfeld merkte u het al eens: een auto bezitten is behoorlijk prijzig. U bent maandelijks veel geld kwijt aan brandstof en onderhoud maar ook de verzekering, wegenbelasting en een parkeervergunning tikken behoorlijk aan.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Je al goedkoper uit bent met een diesel auto wanneer je per maand voor 150 liter brandstof tankt. Het omslagpunt voor benzine en diesel ligt dus bij 150 liter !