Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering

Gepubliceerd:23 juni 2018 9:45 Autofinanciering

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen, dan is het niet zo gek dat je op financieel gebied door de bomen het bos niet meer ziet. Vragen die je jezelf waarschijnlijk stelt, gaan waarschijnlijk of je gaat kopen of leasen en of je over genoeg financile middelen beschikt om het zelf te betalen of dat je een financiering moet gaan afsluiten. Wij helpen je graag de antwoorden te vinden met enkele overwegingen.
1. Kies niet voor een lange termijn lening op basis van lage maandlasten

Het lijkt heel aantrekkelijk om te kiezen voor de lening met het laagste maandbedrag. Let alleen goed op de looptijd van die lening. Kies je voor een lening van vijf jaar met 20 lagere maandlasten boven een lening met een looptijd van 3 jaar dan kom je al snel bedrogen uit. Het is geen hogere wiskunde om uit te rekenen dat je ondanks die lagere maandlasten met de langstlopende lening veel duurder uit bent.

2. Kijk goed rond

Ook voor je financiering kun je het beste rondshoppen. Kies je voor de eerste de beste kredietverstrekker die je tegenkomt, dan kom je al snel bedrogen uit. Juist door goed op de voorwaarden van de verstrekkers te letten, kun je bij een kredietverstrekker uitkomen die je geld leent zonder dat het ten koste gaat van je kredietwaardigheid.

3. Geen rente betalen

Ben je bijzonder kredietwaardig, dan kun je eens proberen geld te lenen zonder er rente voor te hoeven betalen. Banken en reguliere financile instellingen verdienen natuurlijk geld door rente in rekening te brengen, dus hoe zou je nu 0% rente voor elkaar kunnen krijgen. Wel, dat is heel simpel. Leen je voor de aankoop van een auto, dan leen je vaak bij de dealer zelf. De dealer verdient geld door de auto aan je te verkopen, ook wanneer hij geen rente rekent.

4. Contant betalen of financieren?

Ook al heb je het geld om de auto zelf te betalen, kan het nog altijd interessanter zijn om dat geld lekker op de spaarrekening te houden of om er iets anders nuttigs mee te doen, zoals ermee te leren traden in plaats van het aan de auto uit te geven. Waarom, vraag je je af? Als een dealer je een financiering met 0% rente aanbiedt, kost het je immers niets extra's om de betaling van je auto over termijnen uit te spreiden. Zelfs als je 1 of 2% rente betaalt, kan het toch interessant zijn om te lenen in plaats van direct te betalen.

5. Een aanbetaling doen

Sta je er qua kredietwaardigheid zwak voor en wil je een kredietverstrekker overtuigen om jou toch dat geld te lenen, dan kan het helpen om een aanbetaling te doen. 20% van de aanschafwaarde als aanbetaling is vrij normaal, maar zeker als je financile positie vrij zwak overkomt, overtuig je de dealer sneller je geld te lenen door een hogere aanbetaling te doen.

6. Een tweedehands auto kopen met garantie

Ben je bang dat de lasten van de financiering van een nieuwe auto je boven het hoofd stijgen, kies dan voor een vrij nieuwe tweedehands auto met garantie vanuit de garage. Je weet zeker dat je een vrij jonge auto koopt die nog in goede staat is. De maandelijkse betalingen zijn aanzienlijk lager dan bij een nieuwe auto.

7. Weet waar je leaseprijs uit bestaat

Wil je toch liever leasen omdat je dan bijvoorbeeld geen onderhoud hoeft te bekostigen? Weet dan wel waar je leaseprijs uit bestaat. In sommige gevallen berekend een leasemaatschappij, zonder dat je het merkt, een vorm van financieringskosten aan je door. Dit zijn kosten die je extra betaalt om gebruik te maken van de lease auto (geen kosten voor afschrijving).

8. Ben je ooit failliet verklaard geweest?

Als je ooit failliet bent geweest, betekent dat niet direct dat je geen lening meer kunt krijgen. Banken staan er negatief tegenover, maar wellicht kun je een lokale kredietverstrekker of een dealer bereid vinden je geld te lenen.

9. Vergeet de verzekeringspremie niet

Het staat buiten kijf dat je je nieuwe auto zal moeten verzekeren. Een WA verzekering is wettelijk verplicht, maar een nieuwe auto zal je toch zeker wat uitgebreider verzekerd willen hebben. Soms schrik je van de premie die je voor een autoverzekering moet betalen en wellicht weegt de premie mee in de keuze die je voor een auto maakt. Kijk dan ook eerst eens naar de verzekeringspremies voordat je een auto koopt. Zeker nieuwe auto's, en al helemaal als je een jonge bestuurder bent, kunnen duur zijn in de verzekering. Beter dat je hier voor dan na de aankoop achter komt.

1374 views
Deel:


Reacties op "Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Autoverzekeringen bij het huren van een auto

Autoverzekeringen bij het huren van een auto

Alle auto’s in Nederland moeten verplicht minimaal WA verzekerd worden. De WA-verzekering staat voor de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt alle schade die met het voertuig wordt veroorzaakt aan derde partijen.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Er 3 verschillende autoverzekeringen zijn; WA / Casco / All risk. De WA verzekering is verplicht, de andere 2 zijn aanvullingen !