Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?

Gepubliceerd:29 september 2017 12:45 Gefinancierde auto verkopen

Een auto is voor veel mensen onmisbaar en tegelijkertijd een grote investering. Als u dringend een auto nodig heeft, maar niet in de mogelijkheid bent om deze in één keer af te betalen, is een lening een reëele optie. Zo beschikt u direct over een auto en verspreidt u de financiële last van de aanschaf. Zolang de auto voldoet en de maandelijkse afbetaling van de lening zonder problemen plaatsvindt, is er niets aan de hand. Is er echter tijdens de looptijd van de autofinanciering de noodzaak om uw auto te verkopen? Dan is dat wel degelijk mogelijk, maar er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden.
Wanneer een gefinancierde auto verkopen?

Er zijn goede redenen te bedenken om uw auto voortijdig van de hand te doen terwijl de financiering nog loopt. U heeft simpelweg de financiële middelen niet meer om de maandelijkse lasten op te brengen of u heeft een andere auto nodig. In dit geval is het verstandig om meteen actie te ondernemen zodat u geen schulden opbouwt of hogere maandlasten betaalt dan noodzakelijk. Wanneer u uw auto verkoopt tijdens de looptijd betekent dit dat de kopende partij de restschuld van de lening op zich neemt en de restwaarde aan u uitbetaalt. De restschuld bestaat uit het totaal van de maandbedragen die u in de toekomst nog zou moeten aflossen en eventueel een boete voor de voortijdig aflossing. De restwaarde die u ontvangt voor uw gefinancierde auto is het verschil tussen de dagwaarde en de restschuld. U kunt de huidige autowaarde berekenen via wijkopenautos.nl. Vanzelfsprekend houdt u minder over aan de verkoop van een gefinancierde auto, maar het voordeel is dat u vrij bent van uw schuld en meteen beschikt over de restwaarde van de auto.

Hoe verkoop ik een gefinancierde auto?

Een auto verkopen kan technisch gezien alleen wanneer deze volledig is afbetaald. Een gefinancierde auto verkopen betekent dus dat de koper bereid is om de restschuld op het moment van de koop in één keer af te betalen. Doorgaans is het lastig om een particuliere koper te vinden voor een gefinancierde auto via online marktplaatsen. Het verkopen van een gefinancierde auto is in de praktijk dus eigenlijk alleen mogelijk via een opkoper of dealer. Wanneer u uw auto wilt inruilen, is het mogelijk om te onderhandelen met een autodealer. Wilt u geen andere auto aanschaffen en meteen beschikken over het bedrag dat overblijft na het afbetalen van de schuld? Dan kunt u uw auto het beste laten taxeren bij een opkoper. Deze zal de dagwaarde verminderen met de restschuld en u de restwaarde uitbetalen.

Autofinanciering nodig?

Autofinanciering Vergelijken

3689 views


Reacties op "Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat? • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financiële voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Verkeersboetes in het buitenland toch betalen

Verkeersboetes in het buitenland toch betalen

Vanaf 1 november 2013 kunnen wij Nederlanders niet meer te hard rijden in Frankrijk, Spanje of Italie, want vanaf die datum zullen ook zij toegang hebben op de eucaris-netwerk (European Car and Drving License System) wat inhoud dat zij inzage kunnen hebbe

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Je al goedkoper uit bent met een diesel auto wanneer je per maand voor 150 liter brandstof tankt. Het omslagpunt voor benzine en diesel ligt dus bij 150 liter !