Financiële voordelen van het rijden in een youngtimer

Gepubliceerd:20 december 2017 12:50 autofinancien youngtimer audi

We kennen allemaal wel de zogenaamde oldtimers. Oude auto’s uit een lang vervlogen tijd, met vaak nog simpele techniek. Vooral gereden door echte liefhebbers. Het bekendste voorbeeld van een oldtimer is de Volkswagen Kever, of de ‘lelijke’ eend. Dit soort auto’s zijn vrij duur in de aanschaf doordat er een bepaalde waarde aanhangt. Maar er is ook de youngtimer. Van de youngtimer zijn nog genoeg auto’s en de aanschafprijzen zijn zeer aanvaardbaar. 
Wat is een youngtimer?

Een van de bekendste financiële voordelen van een oldtimer was, dat deze vrijstelling kreeg van de motorrijtuigenbelasting. In het verleden was een auto al een oldtimer als deze 25 jaar of ouder was. Dit heeft de overheid verhoogd naar 40 jaar. Toen is het begrip youngtimer ontstaan. Youngtimers zijn auto’s die 15 jaar of ouder zijn. Dit houdt in, dat er nog best veel youngtimers rondrijden en je er één voor een heel redelijke prijs kan aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld een tweedehands Audi kopen van 15 jaar of ouder, dan heb je al een youngtimer.

Voorbeelden van youngtimers

Je zult verbaasd staan welke auto’s youngtimer zijn. Vaak zijn het nog hele mooie, degelijke en zakelijke auto’s, die je nog regelmatig op de weg tegenkomt. Enkele voorbeelden: de Audi S8, de Audi A4 Avant, BMW 540i, BMW 323i Touring, Lexus GS300, Mercedes Benz C-klasse en de Volvo V70. Zoals je kunt zien, stuk voor stuk nog goede auto’s, waarvoor een hoge nieuwprijs betaald is, maar die inmiddels al bijna afgeschreven zijn. De huidige aanschafprijzen liggen bij dergelijk auto’s al vaak onder de € 10.000,-.

Financiële voordelen bij privégebruik

Ga je een tweedehands auto kopen, dan is uiteraard het verschil met de nieuwprijs enorm. Natuurlijk, je rijdt geen nieuwe auto meer, maar als deze auto de afgelopen jaren een beetje is onderhouden en rekening houdend met de kwaliteit van een Audi, dan heb je nog steeds een hele mooie auto. Bij aanschaf van een nieuwe auto schrijf je de eerste jaren gigantisch veel af. Deze youngtimer hoeft niet zoveel meer af te schrijven, of behoudt zelfs zijn waarde. En ook al betaal je een keer wat voor onderhoud of reparatie, je rijdt een luxe auto voor weinig. 

Financiële voordelen bij zakelijk rijden

Een youngtimer zakelijk rijden, kan aanzienlijk in de kosten schelen. Als je zakelijk een nieuwe auto rijdt, betaal je de bijtelling voor privé gebruik. Dit is een percentage van de cataloguswaarde, ook als hij niet meer nieuw is. Schaf je een youngtimer aan voor zakelijk gebruik, dan betaal je een percentage van de dagwaarde. Het verschil tussen cataloguswaarde en dagwaarde kan enorm oplopen, zo dan ook je veel lagere bijtelling. Daarnaast mag je nog steeds zakelijk alle overige kosten van de winst aftrekken, zoals benzine, reparatie, parkeergeld, wegenbelasting en de wasstraat. Wil je dus zakelijk een auto aanschaffen en hoeft deze niet perse nieuw te zijn? Denk er dan eens over om een youngtimer aan te schaffen.

379 views
Deel:


Reacties op "Financiële voordelen van het rijden in een youngtimer • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsenAutofinanciering vergelijken

Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij Nederlands Krediet Collectief


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financiële voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
03/09 - Overschrijven van de auto – Hoe werkt dit?
11/08 - Veroorzaakt geld lenen voor aanschaf auto een crisis?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Rijvaardigheid verbeteren na het behalen van het rijbewijs

Rijvaardigheid verbeteren na het behalen van het rijbewijs

Uit cijfers van het CBR blijkt dat slechts de helft van de automobilisten de eerste keer slaagt voor zijn/haar rijexamen en dat een groot deel het rijbewijs pas na drie of vier pogingen behaalt.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

70% van de liter benzineprijs belasting is, en dit dus regel recht naar de overheid gaat. Dit betekend dat een liter benzine officieel maar € 0,50 kost !