Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!

Gepubliceerd:13 februari 2018 14:30 Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!

Het rijden in een elektrische auto heeft veel voordelen voor jouw als bestuurder maar ook voor het milieu. De verwachting is dat in de toekomst iedereen in duurzaam aangedreven auto’s rijdt en dat er geen vervuilende auto’s op fossiele brandstof meer worden gebruikt. Dat moet ook wel, want langzamerhand raken brandstoffen als benzine, diesel en LPG op. Als je een nieuwe elektrische auto aanschaft dan moet je er natuurlijk wel eerst voor zorgen dat je jouw oude auto verkoopt.
De voordelen

Een elektrische auto kent veel voordelen. Het belangrijkste is misschien wel dat het rijden van een elektrische auto goed is voor het milieu. Omdat elektrische auto’s gebruik maken van een accumotor en niet van een verbrandingsmotor, stoten ze ook geen schadelijke CO2 uit. Een elektrische auto is makkelijk thuis met een laadpaal op te laden en je kunt tegenwoordig bij bijna elk tankstation ook wel een laadpunt voor deze auto’s vinden. Parkeerplaatsen en steden worden ook steeds meer ingericht voor dit type auto. Een ander voordeel is natuurlijk dat je geen hoge brandstofkosten hoeft te betalen voor het rijden in een auto.

Jouw oude auto verkopen

Als je een nieuwe auto koopt en als je elektrisch wilt gaan rijden dan moet je wel eerst jouw oude auto verkopen. Je kunt in veel gevallen jouw auto inruilen bij de garage waar je de nieuwe auto koopt maar je kunt er ook voor kiezen om de auto zelf te verkopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen via internet. Houdt er wel rekening mee dat dit langer kan duren dan wanneer je de auto inruilt bij de garage en dat je dus ook voor een bepaalde tijd met extra kosten voor verzekeringen en belastingen komt te zitten.

Total loss

Als jouw auto door een ongeval of aanrijding total loss is verklaard dan is dat erg vervelend. Het kan misschien wel een aanleiding zijn om elektrisch te gaan rijden. Als jouw auto total loss is dan moet je jouw auto aanbieden bij een sloperij of autosloop die ervoor zorgt dat jouw auto vakkundig wordt gedemonteerd. De sloperij geeft dan een sloopverklaring af waarin wordt vastgesteld dat jouw auto niet meer bestaat en dus ook niet meer de weg op kan. Dit doen zij om te voorkomen dat achteraf misbruik wordt gemaakt van jouw oude auto of van onderdelen hier van. Nu kun je met een gerust hart gaan rijden in jouw nieuwe elektrische auto!

1552 views
Deel:


Reacties op "Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto! • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financiële voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Tips voor goedkope autobanden

Tips voor goedkope autobanden

De prijzen van banden zijn de laatste jaren flink gezakt. Tegelijkertijd is de kwaliteit van banden sterk verbeterd. Zo raadt de ANWB tegenwoordig ook diverse banden aan uit het goedkopere segment.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

70% van de liter benzineprijs belasting is, en dit dus regel recht naar de overheid gaat. Dit betekend dat een liter benzine officieel maar € 0,50 kost !