Besparen met de elektrische auto

Gepubliceerd: 21 augustus 2015 17:45 Besparen met de elektrische auto

Iedereen wilt graag wat extra geld besparen en dat is ook mogelijk voor de auto. Er zijn genoeg mogelijkheden om te besparen op uw autokosten en dat kan u een leuk zakcentje opleveren per jaar. Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor een elektrische auto en niet voor een auto met een brandstofmotor. De ontwikkelingen van de elektrische auto gaan in een rap temp en het wordt steeds aantrekkelijker om de overstap te maken. Veel grote automerken investeren veel in deze nieuwe manier van rijden en naast dat het goed is voor het milieu biedt het ook genoeg voordelen voor de gebruiker. Het grootste voordeel wat het u kan opleveren is de kostenbesparing die u kunt realiseren met deze verandering.
Hoe werkt de elektrische auto

De elektrische auto is, zoals de naam het al zegt, een auto die rijdt op elektriciteit. De elektrische auto is er al te vinden van veel bekende merken en er zijn dan ook al een flink aantal modellen te vinden. De elektrische auto is een stuk stiller en beter voor het milieu. De elektrische auto kan thuis worden opgeladen doormiddel van een oplaadkabel of bij een snel laadstation. Een laadkabel kopen is tevens ook niet heel prijzig. Op deze manier kan je de auto in de nacht thuis opladen en de volgende ochtend er mee naar je werk gaan. Nadelen van de elektrische auto is wel dat het bereik nog niet heel hoog is. De elektrische auto is nog niet geschikt om lange afstanden mee te rijden.

De financiële voordelen

De elektrische auto stoot geen fijnstof uit en ook geen koolstofdioxide. De auto rijdt op elektriciteit en de het overgrote deel hiervan wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen en windmolens. Op deze manier is de uitstoot vrijwel nihil. Een traditionele auto in Nederland rijdt op benzine of diesel. één liter diesel kost al gauw 1,30 euro en één liter benzine kost zelfs 1,72 euro. Een dieselauto die 1 liter rijdt op 20 kilometer betaalt dus 6,5 cent per kilometer. Enn benzine auto rijdt gemiddeld 1 liter op 14 kilometer en betaald 12,3 cent per kilometer. De elektrische auto wordt doormiddel van een laadkabel opgeladen en gemiddeld wordt er 0,28 cent betaald per kilowattuur. Met één kWh is het mogelijk om 7 kilometer af te leggen. Dit is 4 cent per kilometer en er kan dus behoorlijk bespaard worden op energiekosten. Daarnaast zijn de onderhoudskosten van de elektrische auto ook een stuk lager dan de traditionele auto’s. Een elektromotor is een simpelere motor en bevat minder bewegende delen. Dit resulteert in lagere onderhoudskosten, aangezien er gewoon minder kapot kan gaan.

Naast deze voordelen kan er ook nog bespaard worden door het feit dat:

  • Geen aanschafbelasting tot en met 2015
  • Er is een lagere bijtelling: Een elektrische auto wordt met 4% bijtelling belast, maar bij traditionele auto’s verschilt dit tussen de 14% en de 25%.
  • Geen motorrijtuigbelasting tot in ieder geval 2015

Conclusie

Al met al maken de ontwikkelingen in de auto-industrie het steeds interessanter om elektrisch te gaan rijden. Er wordt veel geïnvesteerd in elektrisch rijden om zo alle bestaande nadelen te elimineren of te beperken. De toekomst van elektrisch rijden ziet er goed uit en ook voor u. Ondanks de hoge aanschafkosten van een elektrische auto kan dit vervoersmiddel u een hoop voordelen bieden en ook op financieel gebied.
6768 views
Deel:


Reacties op "Besparen met de elektrische auto • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsenAutofinanciering vergelijken

Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij Nederlands Krediet Collectief


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Minilening aanvragen voor een auto

Minilening aanvragen voor een auto

Je hebt een nieuw (gebruikte) auto nodig of komt onverwachts voor een reparatie te staan. De kosten lopen op en het volledige bedrag kan je met eigen spaargeld niet volledig dekken. Toch wil je graag een auto kopen of de reparatie laten uitvoeren. Voo

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Er 3 verschillende autoverzekeringen zijn; WA / Casco / All risk. De WA verzekering is verplicht, de andere 2 zijn aanvullingen !