Autoverzekeringen bij het huren van een auto

Gepubliceerd: 02 februari 2016 17:30 Autoverzekeringen bij het huren van een auto

Alle auto’s in Nederland moeten verplicht minimaal WA verzekerd worden. De WA-verzekering staat voor de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt alle schade die met het voertuig wordt veroorzaakt aan derde partijen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen de basis WA-verzekering, beperkt cascoverzekering en volledig cascoverzekering (all-risk). Bij de laatste twee vormen wordt ook schade aan het eigen voertuig gedekt.
Een auto huren: ook verzekeren?

Ga je een auto huren, dan moet ook deze auto minimaal WA verzekerd zijn. Er bestaat regelmatig twijfel of het nodig is om een extra (tijdelijke) verzekering af te sluiten voor autoverhuur. Dit is in principe niet nodig. Een WA-verzekering is namelijk gebonden aan het voertuig. De autoverhuurder heeft alle voertuigen uit het wagenpark al (verplicht) WA verzekerd. Het is als huurder dus niet nodig om nog een extra verzekering af te sluiten voor de huurauto.

De premie die betaalt moet worden voor de WA-verzekering van de huurauto zit doorgaans verrekend in de huurprijs. Dit geldt ook voor de premie van andere verzekeringen die eventueel zijn afgesloten door de autoverhuurder.

Verschillende verzekeringen en eigen risico bij autohuur

Naast de verplichte WA-verzekering, verzekeren verhuurders hun voertuigen vaak ook voor andere vormen van schade, waaronder schade aan inzittenden en schade door diefstal. De kosten voor deze niet-verplichte verzekeringen worden evenals de premie voor de WA-verzekering in principe meegerekend in de huurprijs. Het is doorgaans niet mogelijk (en ook niet aanbevolen) om alleen te betalen voor de WA-verzekering, omdat de afgesloten verzekeringen doorlopend zijn.

Bij iedere verzekering hoort een bepaald eigen risico dat betaald moet worden wanneer er schade wordt gereden met het huurvoertuig. De hoogte van dit eigen risico is vaak gelijk aan het eigen risico dat bepaald wordt door de verzekeraar, maar kan soms afwijken. Om verschillende redenen kan een verzekeraar er voor kiezen zelf een eigen risico in te stellen dat hoger of soms lager is dan het gebruikelijke eigen risico bij het type verzekering. Bekijk de algemene voorwaarden van de verzekeraar om erachter te komen hoe hoog dit eigen risico is, om vervelend verrassingen te voorkomen.

2200 views
Deel:


Reacties op "Autoverzekeringen bij het huren van een auto • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsenAutofinanciering vergelijken

Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij Nederlands Krediet Collectief


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Beste manier om een auto te financieren

Beste manier om een auto te financieren

Een auto is net zomaar even een aanschaf. Hierbij heeft de nodige research gezeten en het zal een belangrijke beslissing zijn in uw leven. Het kost natuurlijk het nodige vermogen en er moet goed na worden gedacht over de manieren van financieren.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Er 3 verschillende autoverzekeringen zijn; WA / Casco / All risk. De WA verzekering is verplicht, de andere 2 zijn aanvullingen !