NEDERLAND IN TOP DRIE GOEDKOOPSTE LANDEN VOOR AUTOVERHUUR

Gepubliceerd: 11 augustus 2015 16:15 Nederland goedkoop in autoverhuur

Onderzoek naar de kosten omtrent huurauto’s laat zien dat Amerika het voordeligst is, terwijl Engeland het meeste in rekening brengt. Deze zomer betaalt de huurder gemiddeld €399 voor een week autohuur in het buitenland (1 – 8 augustus). Dit is gemiddeld 55% duurder dan het huren van een auto in Nederland. De prijs gaat zelfs nog verder omhoog wanneer alle extra’s zoals de eigen risico verzekering, extra bestuurder, navigatiesysteem en kinderzitje erbij komen, met een gemiddelde prijs van €705. Om de beste prijs voor het huren van een auto op vakantie te vinden, onderzocht Huurautoverzekering.com de prijzen. De kosten zijn inclusief eigen risico, extra bestuurder, kinderzitje en navigatiesysteem.
De volgende landen lagen onder de loep: Nederland, Spanje, België, Griekenland, Turkije, Ierland, Portugal, Amerika, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk. In deze landen werden autoverhuurbedrijven Sixt, Hertz, Avis en Europcar vergeleken. Hieruit werd het volgende duidelijk:

· Amerika (Florida) is met €151 per week het goedkoopst om een auto te huren, waarbij de klant geen excess insurance cover (EWI) hoeft te kopen en deze dus automatisch volledig gedekt is. De extra kosten zijn slechts €239, vergeleken met een totaal gemiddelde van €357.

· Portugal (Faro) is het duurste om een auto te huren, met een gemiddelde van €583 per week.

· Engeland (Londen) is het duurste om een auto inclusief extra kosten te huren. Het huren van een auto kost hier gemiddeld €426 per week en daar komen de extra’s nog bovenop (eigen risico verzekering €197, extra bestuurder €113, kinderzitje €106 en navigatiesysteem €120). Het totale aantal komt dus uit op een gemiddelde van €964.

· De landen rangschikken als volgt: Prijzen per week // Inclusief de vier extra’s // Van voordeligst naar duurst // Opgehaald op het vliegveld 1. Amerika (Florida) – €391 2. Turkije (Dalaman) – €522 3. Nederland (Amsterdam) – €553 4. België (Brussel) – €624 5. Duitsland (München) – €634 6. Griekenland (Kreta) – €748 7. Ierland (Dublin) – €752 8. Frankrijk (Nice) – €859 9. Spanje (Malaga) – €889 10. Portugal (Faro) – €910 11. Spanje (Barcelona) – €916 12. Italië (Milaan) – €926 13. Engeland (Londen) – €964

· Turkije (Dalaman) is de goedkoopste Europese vakantiebestemming om een auto te huren, met een gemiddelde huurprijs van €342 en de extra’s zijn slechts €179, waarbij de extra bestuurder €25 kost, een kinderzitje €32, navigatiesysteem €51 en eigen risico verzekering €69.

· Nederland en België zijn de goedkoopste Europese bestemmingen om een auto zonder extra’s te huren met respectievelijk €257 en €248.

· Italië (Milaan), Engeland (Londen) en Spanje (Malaga) zijn de drie duurste plekken voor de extra kosten – van €442 in Malaga en €513 in Milaan tot €537 in Londen.

· De hoogste kosten komen reeds van de eigen risico verzekering, dat gemiddeld zo’n €132 kost. Dit is bijna vier keer zo veel dan de eigen risico dekking van een specialist provider, zoals Huurautoverzekering.com, waarbij het €41.93 per week kost (vanaf €5.99 per dag voor een Europese dekking en €64.99 voor een jaarpolis) en tevens vooraf aangeschaft kan worden.

· De gemiddelde kosten voor de andere extra’s zijn €71 voor het kinderzitje, €62 voor een extra bestuurder en €92 voor een navigatiesysteem.

Ernesto Suarez, oprichter en directeur van Huurautoverzekering.com: Dit onderzoek benadrukt de verschillen in kosten voor huurauto’s op verschillende locaties echt. Er zijn een aantal shockerende extra kosten die vakantiegangers te wachten staan, die de originele lage prijzen volledig tenietdoen wanneer de uiteindelijke rekening aan de receptie gepresenteerd wordt.

Mensen doen veel onderzoek en plannen hun vakantie zorgvuldig, maar het is gemakkelijk om te vergeten dezelfde zorgvuldigheid toe te passen wanneer het op de autohuur aan komt. Dit kan leiden tot vele ‘’verrassingskosten’’ wanneer de auto opgehaald wordt. Het is daarom altijd de moeite waard na te gaan wat de totale kosten zullen zijn, en waar mogelijk een eigen kinderzitje en navigatiesysteem mee te nemen, het aantal extra bestuurders te beperken en de eigen risico verzekering op voorhand bij een specialist te kopen.’’

Over huurautoverzekering.com

Huurautoverzekering.com is opgericht in 2013 en is een baanbrekende onlineverzekeringsservice van Halo Insurance Services Limited. Wij bieden een aantal uitgebreide polissen die eenvoudig te begrijpen zijn, tegen de voordeligste prijzen en deze worden geaccepteerd bij alle autoverhuurlocaties wereldwijd. Bovendien dekken de aangeboden polissen de delen van de huurauto die de meeste kans hebben beschadigd te raken, zoals de ruiten, banden en het dak.

3036 views
Deel:


Reacties op "NEDERLAND IN TOP DRIE GOEDKOOPSTE LANDEN VOOR AUTOVERHUUR • Auto nieuws ‐ Autofinancien.nl"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Schadeclaim op autoverzekering sneller afgehandeld door dashcams

Schadeclaim op autoverzekering sneller afgehandeld door dashcams

Volgens verzekeraars zouden beelden van dashcams ervoor kunnen zorgen dat een schadeclaim op de autoverzekering sneller wordt afgehandeld. Ondanks dat er nog maar incidenteel beelden worden meegestuurd, zouden beelden voor minder discussies over de schuld

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Er 3 verschillende autoverzekeringen zijn; WA / Casco / All risk. De WA verzekering is verplicht, de andere 2 zijn aanvullingen !