Financiele informatie over auto

Financieel auto informatie

Met de financien tegenwoordig rondom een auto, begint een auto zeer zeker een luxe product te worden. De brandstofprijzen stijgen met de dag en de belastingen per jaar, met een paar tientjes per maand kunnen we het helaas niet meer af. Wat zijn hier de redenen van en valt er nog ergens te besparen ? Ja zeker, wij leggen u uit hoe !Wegenbelasting kosten

Ook in 2013 zijn de wegenbelasting met gemiddeld € 5,- per motorrijtuig gestegen. De overheid begint steeds meer waarde te hechten aan ons dierbare miliue, de CO2 uitstoot van auto's moeten daar door zwaar boete. Door middel van de provinciale opcenten probeert de overheid dit mede te drukken. Waar je vroeger nog weg kon komen met 50 gulden per kwartaal zit je nu eenvoud aan de € 150,- per kwartaal. Uiteraard heeft dit met veel meer factoren te maken, dit leggen we je graag uit op de volgende pagina's;


Bereken maandelijkse autokosten

Bent u van plan een auto te gaan aanschaffen maar twijfelt u nog over de kosten, bereken dan via ons uw maandelijkse autokosten. Wij hebben voor u het eea uitgezocht mbt gemiddelde onderhoudskosten en brandstofprijzen. Uiteraard kunnen we de maandelijkse autokosten niet precies berekenen (dit hangt van nog meer factoren af) maar geven wij een indicatie, hierdoor kunt een gevoel krijgen of het aanschaffen van een auto wel of niet haalbaar is. Daarnaast kunt u zo eenvoudig zien waar u eventueel op kunt besparen.


Onderhoudskosten auto

Als u een auto bezit weet u als geen ander dat deze onderhoudskosten heeft. De onderhoudskosten zijn afhankelijk van een x-aantal factoren. Naast het merk en type auto is ook de leeftijd erg belangrijk. Daarnaast heeft u zelf de keuze om uw auto jaarlijks een grote / kleine beurt te geven. Ook dit kan veel geld kosten. Uiteraard bent u ook nog verplicht om uw auto jaarlijks APK te laten keuren (afhankelijk van de leeftijd), vaak gaat dit ook gepaard met onverwachte onderhoud. Al met al goed om te weten wat u allemaal kan verwachten.


Brandstofkosten auto

De brandstofkosten voor een auto stijgen per dag, konden we vroeger een volle tank halen voor slechts €30,- staan we er tegenwoordig niet meer van te kijken als dit €100,- is. De hoge accijns is de voornamelijke reden. Als bezitter van een auto betalen we bijna 70% van de brandstofkosten aan accijns. Gelukkig is het dan wel weer zo dat de autofabrikanten steeds zuinigere auto's kunnen produceren, wat inhoud dat we minder vaak zullen tanken en hier door de brandstofkosten worden gedrukt. Benieuwd wat de actuele brandstofprijzen zijn binnen Nederland, kijk op de brandstofkosten auto pagina.Wil je snel en overzichtelijk zien wat de rente van een persoonlijke lening is? Mijnpersoonlijkelening.nl is een handige vergelijkingssite waarop rentes en kosten van persoonlijke leningen worden vergeleken.

OptionYardis een revolutionair handelsplatform voor binaire opties, dat een breed aanbod met unieke functies biedt om het voor Handelaren eenvoudiger te maken om risico's te beheersen.
14109 views
Deel:

Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Verschil Beperkt Casco All Risk

Verschil Beperkt Casco All Risk

Als u een nieuwe auto koopt, sluit u natuurlijk een all-risk autoverzekering af, maar voor een oude auto heeft dit weing nut. Wat is nu het verschil tussen beperkt casco en all risk?

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Er in 2013 'slechts' 417.036 auto's zijn verkocht, in 2012 waren dit er 12% meer. De Volkswagen is de meest verkochte automerk van 2013 !