Tips voor goedkope autobanden

Gepubliceerd: 28 januari 2014 13:15 Tips voor goedkope autobanden

Goede autobanden zijn belangrijk voor iedereen die veilig de weg op wil. Niet alleen de aanschaf van de banden, maar ook de opslag en montage vraagt vaak om wat euro's. Lees hieronder meer informatie en tips voor goedkope autobanden.
(Winter)banden worden steeds goedkoper

De prijzen van banden zijn de laatste jaren flink gezakt. Tegelijkertijd is de kwaliteit van banden sterk verbeterd. Zo raadt de ANWB tegenwoordig ook diverse banden aan uit het goedkopere segment.

Aanbiedingen

In reclamefolders en andere advertenties vind je regelmatig aanbiedingen voor autobanden. Grote dealers, maar ook lokale bandenboeren, kopen extra groot in om de prijs tijdelijk wat te kunnen drukken en banden goedkoop aan te bieden. Houd dit soort acties dus goed in de gaten.

Online bestellen

Tegenwoordig zijn er steeds meer online aanbieders van autobanden. Het grootste voordeel hiervan is dat prijzen tot 30% lager kunnen zijn dan bij de bandenboer. Het nadeel is wel dat je ze moet laten plaatsen en dat kost ook geld. Bij de dealer zit het plaatsen van de banden doorgaans bij de prijs inbegrepen. Houd hier rekening mee als je prijzen gaat vergelijken. De Consumentenbond vergeleek de prijzen van winterbanden tussen online aanbieders en dealers. Uit het onderzoek blijkt dat merkdealers soms wel 40% meer vragen dan de goedkoopste online aanbieder.

Prijs en kwaliteit

Tussen de verschillende modellen zitten grote prijs- en kwaliteitsverschillen. Natuurlijk is er ook veel verschil tussen de type banden (zomerbanden, winterbanden of all-season). Toch hoeven de banden die bij de tests van de ANWB of Autoweek als beste worden beoordeeld zeker niet de duurste zijn.

Volgens de ANWB is in de maat 185/60 R15T de Continental WinterCtc TS850 de beste. Deze kost bij een online retailer als Tirendo Euro 65,-. Voor de goedkoopste winterband betaal je ongeveer 47 euro. Een band met een goede prijs/kwaliteit verhouding volgens de Consumentenbond is de Firestone Winterhawk 3.

Niet besparen op (winter)banden

Nog steeds rijdt niet iedereen op winterbanden. Sommige automobilisten vinden het een te grote investering. Niet alleen de dealers, maar ook andere instanties adviseren om met winterbanden te rijden in de winter en juist hierop niet te besparen. Al is het een fikse investering, uiteindelijk gaat het wel om de veiligheid van jezelf, je bijrijders en medeweggebruikers.

Winterbanden

5305 views
Deel:


Reacties op "Tips voor goedkope autobanden"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Huurauto prijzen stijgen meer dan een derde

Huurauto prijzen stijgen meer dan een derde

Het huren van een auto deze zomer is gemiddeld meer dan een derde (36%) duurder. Op sommige plaatsen zijn de prijzen zelfs verdubbeld ten opzichte van 2013. Dit zijn de bevindingen uit een onderzoek van huurautoverzekering.com (specialist in huurautoverze

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Je al goedkoper uit bent met een diesel auto wanneer je per maand voor 150 liter brandstof tankt. Het omslagpunt voor benzine en diesel ligt dus bij 150 liter !