Premie autoverzekeringen dreigt omhoog te gaan wegens toename autodiefstal

Gepubliceerd: 2 mei 2014 17:15 Premie autoverzekeringen omhoog door autodiefstal

Het leek lang de goede kant op te gaan, maar helaas is het aantal autodiefstallen in Nederland vorig jaar voor het eerst in jaren weer toegenomen (Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, 2013). Jonge auto’s, en dan met name de duurdere hybrides zoals Lexus en Volvo v60, zijn zeer in trek bij criminelen. Daarbij komt dat het aantal gestolen auto’s dat teruggevonden wordt daalt. We kunnen alleen maar speculeren over de toedracht van deze ontwikkelingen, maar ze lijken hand in hand te gaan met de verplichting tot het rijden van een hybride auto voor taxichauffeurs in Oost-Europa.
Dit klinkt misschien gek, maar ook in de criminele wereld geldt de regel van vraag en aanbod. In vergelijking met andere landen zijn hybride auto’s makkelijk te verkrijgen in Nederland. Hierdoor zie je dit soort auto’s proportioneel gezien in Nederland veel vaker op de weg, wat het voor criminelen een stuk makkelijker maakt.

Hybride auto’s slecht beveiligd

Hybride auto’s zijn relatief makkelijk te stelen. Zoals veel nieuwe auto’s maken ze gebruik van een zogenaamd keyless entry systeem. Criminelen kunnen echter het signaal van dit systeem oppikken en zo makkelijk toegang tot de auto verkrijgen. Het starten van de motor is vervolgens slechts een paar minuten werk. Autofabrikanten verkiezen rijcomfort boven beveiliging en dit brengt verzekeringsmaatschappijen in lastig pakket. Autorijders vertrouwen er namelijk op dat hun verzekeraar enig leed voortkomend uit een diefstal toch wel vergoed. Er wordt echter voorbij gegaan aan het feit dat de verzekeraar deze vergoeding uit een pot moet halen, die wordt gevuld door de premies betaald door de verzekerden. Wanneer er niets gebeurd en het aantal diefstallen stijgt – en dus er meer vergoed moet worden uit diezelfde pot – raakt deze pot een keer op.

De verzekeraar onderneemt actie

Niemand zit echter te wachten op hogere premies voor autoverzekeringen. Er moet dus iets gebeuren, maar wat? Verzekeringsmaatschappij InShared speelt als eerste in op de problematiek door aan zijn trouwe klanten aan te bieden een extra beveiligingssysteem in hun hybride auto te installeren. Hiermee stellen zij dat ze de kans op diefstal aanzienlijk verkleinen en dat ze op deze manier niet alle klanten met een autoverzekering bij InShared te hoeven duperen doordat andere klanten in slecht beveiligde auto’s rondrijden.

InShared heeft gekozen voor een sociale oplossing, waarmee ze hun klanten tegemoet komen. Het is echter wachten op wat andere verzekeraars doen. Het is makkelijk om te stellen dat verzekeringsmaatschappijen niet zo moeten zeuren, dat die toch wel genoeg verdienen en zo een eventuele verhoging van de te betalen premie te veroordelen. In deze redenatie zien we echter de autoverzekering als beveiliging tegen diefstalleed. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

4421 views
Deel:


Reacties op "Premie autoverzekeringen dreigt omhoog te gaan wegens toename autodiefstal"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Overheid wil hogere bpm en wegenbelasting

Overheid wil hogere bpm en wegenbelasting

De overheid heeft het plan om toch weer de autobelastingen (bpm, wegenbelasting) verder te verhogen.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Er 3 verschillende autoverzekeringen zijn; WA / Casco / All risk. De WA verzekering is verplicht, de andere 2 zijn aanvullingen !