Minilening aanvragen voor een auto

Gepubliceerd: 29 april 2015 19:05 Minilening aanvragen voor een auto

Je hebt een nieuw (gebruikte) auto nodig of komt onverwachts voor een reparatie te staan. De kosten lopen op en het volledige bedrag kan je met eigen spaargeld niet volledig dekken. Toch wil je graag een auto kopen of de reparatie laten uitvoeren. Voor relatief kleine bedragen zou je een vriend of familielid om hulp kunnen vragen. In gevallen waar dat niet mogelijk is, kan je een minilening aanvragen voor een auto.
Vormen van financiering

In het geval je een nieuwe auto wilt kopen zijn er verschillende manieren om de auto te financieren, namelijk: huurkoop, doorlopend krediet, persoonlijke lening of financial lease. In deze gevallen wordt er gekeken naar jouw financiële situatie en het object dat je wilt financiere. Als het gaat om een relatief kleine bijdrage, dan is een minilening een geschikt hulpmiddel.

Voordelen van een minilening

Met een minilening, ofwel flistlening, kan je relatief snel eenvoudig een klein bedrag lenen tot een maximum van duizend Euro. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een persoonlijke lening, is een minilening snel online af te sluiten zonder toestemming van een financieel specialist of BKR- check. De financierder heeft dus geen enkel idee wat jouw financiële situatie is. In de meeste gevallen kan je een minilening ontvangen binnen 24-uur na registratie, zelfs al heb je een negatieve BKR registratie. Er zijn zelfs aanbieders waar je het bedrag binnen enkele minuten op je rekening kunt hebben staan per sms.

Nadelen van een minilening

Ondanks de eenvoud waarop een minilening te verkrijgen is, betekent dit niet dat je zorgeloos deminilening moet afsluiten. Dit is juist des te meer de reden om een zorgvuldige doordachte keuzete maken. Laat het geen gewoonte worden of impulsaankoop zijn. Wees realistisch en beoordeelzelf goed of je de lening met rente, binnen de gestelde termijn, kan terugbetalen. Realiseer goeddat je het bedrag in een relatief kort tijdbestek moet terugbetalen. Let er op dat het bedrag ook aan het einde van de looptijd terug betaald is, anders zal een boete volgen.

Vergelijk de aanbieders

De looptijd en het rentepercentage kunnen per aanbieder enorm verschillend zijn. Bij sommige aanbieders zal je zien dat er geen rentebedrag verrekend wordt. Dit lijkt de meest voordeligste keuze te zijn, maar in werkelijkheid worden er wel transactiekosten verrekend. Dit komt nagenoeg overeen met een rentebedrag. Vergelijk en informeer daarom zorgvuldig bij de aanbieder en een vergelijking-site, zodat je alleen de minilening afsluit die aan jouw verwachtin voldoet.

Vergelijk minilening aanvragen voor een auto op Geld24.nl

3609 views
Deel:


Reacties op "Minilening aanvragen voor een auto"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - 25% minder autoverkopen in april 2013

25% minder autoverkopen in april 2013

De autoverkopen blijven dalen in Nederland. In april werden 30.538 auto's verkocht, welke een daling inhoudt van dik 25%.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

70% van de liter benzineprijs belasting is, en dit dus regel recht naar de overheid gaat. Dit betekend dat een liter benzine officieel maar € 0,50 kost !