Huurauto prijzen stijgen meer dan een derde

Gepubliceerd: 12 juli 2014 19:00 
Huurauto prijzen stijgen meer dan een derde

Het huren van een auto deze zomer is gemiddeld meer dan een derde (36%) duurder. Op sommige plaatsen zijn de prijzen zelfs verdubbeld ten opzichte van 2013. Dit zijn de bevindingen uit een onderzoek van huurautoverzekering.com (specialist in huurautoverzekeringen).


Extra´s

Niet alleen de basis autohuur maar ook de kosten voor zogenaamde extra´s die aan de balie gekocht kunnen worden zijn gestegen. Denk aan het huren van autostoeltjes, een navigatiesysteem, extra bestuurder op de overeenkomst en het afsluiten van een eigen risico verzekering. Deze extra´s stegen gemiddeld met 18% van Euro 312 naar Euro 368. In Milaan bijvoorbeeld kost de huur van een autostoeltje nu Euro 179, een eigen risico verzekering Euro 236 en een navigatiesysteem voor een week Euro 112.

Autoverhuurbedrijven

Huurautoverzekering.com onderzocht de volgende vier autoverhuurbedrijven: Avis, Budget, Hertz en Sixt in Barcelona, Nice en Milaan om erachter te komen wat de kosten zijn voor het huren van een compacte familie auto gedurende 7 dagen (2 tot 9 augustus 2013 en 2014).

Milaan heeft de grootste stijging gezien. De gemiddelde prijs voor het huren van een compacte auto van 2 tot 9 augustus zag een stijging van meer dan 50% van Euro 373 in 2013 naar Euro 577.

In Barcelona en Nice stegen de kosten 27% in vergelijking met de zomerprijzen van 2013. In 2013 was de gemiddelde huurprijs Euro 31. Deze stegen naar Euro 420 in 2014. In 2013 was de gemiddelde huurauto prijs in Nice Euro 282 en deze steeg in 2014 naar Euro 358.

De prijs voor de extra´s die aan de balie gekocht worden in deze drie locaties zag een aanzienlijke stijging in dezelfde periode.

Eigen risico verzekering: de polis die een huurder beschermd tegen het betalen van het in eerste instantie onverzekerde eigen risico bedrag wat bij een ongeval betaald moet worden, is veruit de duurste extra die aan de balie gekocht kan worden. Voor een week betaal je gemiddeld Euro 144. Dat is 26% hoger dan wat hier in 2013 voor gerekend werd. En vijf keer duurder dan wanneer er vooraf een eigen risico verzekering bij een specialist als huurautoverzekering wordt afgesloten. Hier kost een polis voor een dag Euro 5.99 (een jaarlijkse polis kost Euro 64.99). Hertz in Milaan rekent maar liefst Euro 236 voor een eigen risico verzekering van een week. Dit is 10% hoger dan wat dezelfde polis een jaar geleden koste. De goedkoopste eigen risico polis kan in Nice bij Avis worden afgesloten. Met Euro 87 voor een week is deze prijs onveranderd gebleven.

Huren van een autostoeltje: de gemiddelde prijs voor de huur van een autostoeltje is Euro 72. In 2014 was dit Euro 61. Het is het verschil in kosten voor een autostoeltje die opmerkelijk is. Een autostoeltje bij Budget in Milaan kost Euro 179. Dat is een prijsverhoging van 194%. Maar bij Sixt in Nice betaalt een autohuurder maar Euro 36. Huren van een navigatiesysteem: De gemiddelde prijs voor de huur van een navigatiesysteem is Euro 95, In 2013 was dit Euro 81. Maar net als eerder is het ´t significatie prijsverschil tussen autoverhuurbedrijf en locatie dat opvalt. Sixt in Barcelona rekent Euro 47, maar Hertz in Milaan rekent Euro 112.

Hoogte van het eigen risico: het gemiddelde eigen risico bedrag in de drie bestemmingen is Euro 1390 (22% gestegen ten opzichte van 2013). Het hoogste eigen risico vonden we in Milaan bij Avis met Euro 1940, 114% duurder dan in 2013. In Nice was Hertz met Euro 1867 29% duurder dan in 2013.

Ernesto Suarez, oprichter en directeur van huurautoverzekering.com: De kosten van het huren van een auto zijn aanzienlijk gestegen ten opzichte van afgelopen zomer. Het is het altijd waard te onderzoeken wat je precies kwijt bent aan de balie. Als het nodig is kan je je eigen autostoeltje en navigatiesysteem meenemen. Limiteer het aantal bestuurders op de overeenkomst en sluit vooraf een eigen risico verzekering af bij een specialist. Dit kan een auto huurder zo Euro 281 besparen op hun vakantie uitgaven.

Over huurautoverzekering.com

Huurautoverzekering.com is opgericht in 2013 en is een baanbrekende nieuwe onlineverzekeringsservice van Halo insurance Services Limited. Dankzij Huurautoverzekering.com kunnen klanten losse huurautoverzekeringen kopen tegen een fractie van de kosten die gerekend worden aan de balie van autoverhuurbedrijven.

Wij bieden een aantal polissen die heel uitgebreid zijn, eenvoudig te begrijpen, tegen de voordeligste prijzen en ze worden geaccepteerd bij alle autoverhuurlocaties wereldwijd. Het eigen risico van de meeste huurautoverzekeringen is vaak hoger dan Euro 1000 en kan oplopen tot Euro 2500. De kosten die gemoeid zijn bij het verzekeren van het eigen risico via autoverhuurbedrijven, zijn meestal hoog. Bij de meesten is dit ten minste Euro 9,00 per dag. Bovendien dekken de aangeboden polissen van de verhuurbedrijven vaak niet de delen van de huurauto die de meeste kans hebben om beschadigd raken, zoals de ruiten, banden en het dak.

4064 views
Deel:


Reacties op "Huurauto prijzen stijgen meer dan een derde"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Verkeersboetes in het buitenland toch betalen

Verkeersboetes in het buitenland toch betalen

Vanaf 1 november 2013 kunnen wij Nederlanders niet meer te hard rijden in Frankrijk, Spanje of Italie, want vanaf die datum zullen ook zij toegang hebben op de eucaris-netwerk (European Car and Drving License System) wat inhoud dat zij inzage kunnen hebbe

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Er 3 verschillende autoverzekeringen zijn; WA / Casco / All risk. De WA verzekering is verplicht, de andere 2 zijn aanvullingen !