PRIJZEN TIJDENS DE EUROCUP VOOR FRANSE HUURAUTO’S STIJGEN TOT 33,75%

Gepubliceerd: 17 juni 2016 14:00 Euro 2016 Huurauto prijzen

DE PRIJZEN TIJDENS DE EUROCUP VOOR FRANSE HUURAUTO’S STIJGEN TOT 33,75%. DE KEUZE VAN DE JUISTE AFHAALLOCATIE BESPAART GELD.
  • · Op basis van het onderzoek door Happycar, zullen de autohuurprijzen in Frankrijk met meer dan €10 worden verhoogd.
  • · De keuze van de ophaallocatie kan veel geld besparen: de afhaallocaties op het vliegveld zijn tot meer dan €5,- per dag goedkoper dan de locaties in het centrum.
  • · Het is beter om de huurauto op zijn minst twee weken voor het begin van de reis te boeken.
  • · De goedkoopste huurauto is een kleine huurauto die kan worden gehuurd op het vliegveld van Bordeaux vanaf €16,19 per dag.

Frankrijk is één van de meeste gewilde vakantielanden voor Nederlanders, veel toeristen maken een doorreis met de auto door het betoverende Franse landschap. In 2015 trokken er bijna 1,4 miljoen Nederlanders voor hun vakantie naar Frankrijk ten opzichte van 1,3 miljoen in 2013 (bron:CBS). Een rondreis door de Franse kustplaatjes is een goede aanbeveling, maar kan deze zomer ook duurder uitvallen dan gebruikelijk.

Doordat in dit jaar de Eurocup in Frankrijk wordt gehouden, zullen de prijzen tussen 10 juni en 10 juli voor een Franse huurauto sterk stijgen. Op basis van een onderzoek dat door HAPPYCAR is uitgevoerd, blijkt dat reizigers gemiddeld tot 33,75% meer voor hun huurauto moeten betalen ten opzichte van Mei 2015. De stijging voor de prijs van een huurauto tijdens de Eurocup kan daarmee oplopen tot meer dan €10,- per dag. De huurprijs voor een auto tijdens de Eurocup kost €52,01 per dag terwijl dit in mei 2016 €38,89 bedroeg. Het onderzoek van Happycar vergelijkt de huurprijzen van de afhaallocaties in de Franse steden en vliegvelden.

Tot meer dan €5 per dag besparen bij het ophalen van een huurauto op het vliegveld. De gemiddelde huurprijs van een auto op de Franse vliegvelden bedraagt €49,24 per dag. Als de auto in één van de Franse steden wordt gehuurd, zal de gemiddeld prijs €54,78 per dag bedragen wat ongeveer €5,- per dag duurder is . Het verschil in mei 2016 tussen de vliegvelden en de steden bedroeg 7,6%. De gemiddelde huurprijzen voor de Franse vliegvelden lagen toen rond de €37,46 terwijl een huurauto in de stad toen gemiddeld €40,31 kostte . Het huren van een auto op vliegenvelden is daarom 10,1% goedkoper dan in de stad. Het prijsverschil tussen de vliegvelden en de afhaallocaties in het centrum zullen van mei van 7,6% naar 11,24% in de maanden juni en juli 2016 gaan stijgen. Het is daarom raadzaam voor mensen die een auto willen huren om te kijken naar welke afhaalkeuzes er beschikbaar zijn.

gemiddelde-prijs-huurauto-dag-juni-juli-2016

Drie populaire bestemmingen voor de vakantie naar Frankrijk: Lille (Rijsel), Parijs en Lyon.

Lille (Rijsel) is voor Nederlanders een populaire bestemming om naar toe te reizen. Dit is tevens ook verbonden met het feit dat de eerste wedstrijd van de Eurocup daar wordt gespeeld. In Lille (Rijsel) kost de afhaallocatie in de stad €10,- duurder dan op het vliegveld. Het is echter mogelijk om een nog voordeligere huurauto te boeken. Aangezien de huurprijzen in Lille gemiddeld €19,- boven de autohuurprijzen van Parijs en Saint-Denis liggen, is het goedkoper om vanaf deze locaties een auto te huren. In Saint-Denis is het mogelijk om voor €48,04 per dag een auto te huren.

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en daarom een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Veel toeristen bezoeken in Parijs de Eifeltoren, het Louvre of maken een wandeling langs de Seine. De goedkoopste huurauto in Parijs kan worden gevonden op het vliegveld genaamd Charles-de-Gaulle. Op deze locatie kan een auto worden gehuurd vanaf €38,47. Als er een auto in het centrum wordt gehuurd zal dit ongeveer €11,- per dag duurder worden.

Lyon ligt in het oosten van Frankrijk aan de rivieren van de Rhône en de Saône. De prijzen van de huurauto’s laten in deze stad een andere ontwikkeling zien. Een huurauto kost hier gemiddeld €56,92 in het centrum en €55,99 op het vliegveld. Daarom is het voordeliger om in Saint- Etienne een auto te huren, dit kleine stadje ligt vlakbij Lyon. Saint-Etienne heeft geen vliegveld maar desondanks zijn de huurprijzen voor een huurauto goedkoop. De huurprijzen komen gemiddeld op €41,79 per dag. Bovendien kan de auto worden gebruikt om het mooie natuurpark Parc Naturel Regional du Pilat te verkennen wat in de buurt van Lyon en Saint-Etienne ligt.

Advies voor het huren van een auto

De meeste Nederlanders interesseren zich voor Frankrijk vanwege de mooie natuur, gebergte, culinaire keuken en natuurlijk de wijn. Ook blijft Franrijk daarmee tijdens de Eurocup 2016 nog altijd aantrekkelijk waarbij het aanbod van huurauto’s stabiel blijft maar de vraag zal stijgen. Er is een duidelijke stijging te zien in het aantal aanvragen voor huurauto’s in vergelijking tot de maanden juni en juli in 2015 en 2016. Waar HAPPYCAR in juni 2015 1,65% van het totale aanbod voor Frankrijk door zijn portaal verkocht, heeft ons bedrijf nu al 5,5% van alle auto’s in mei 2016 verkocht. Gebaseerd op verdere berekeningen en de gegevens van de Eurocup, zal dit aantal alleen nog maar verder toenemen. In het algemeen zullen de prijzen van de huurauto’s in Frankrijk tussen de €41,79 en €63,41 kosten. Het is beter om de huurauto minstens twee weken voor het begin van de reis te boeken.

2502 views
Deel:


Reacties op "PRIJZEN TIJDENS DE EURO 2016 VOOR FRANSE HUURAUTO’S STIJGEN TOT 33,75%"

Er zijn momenteel geen reacties aanwezig!Reactie plaatsen
Voordelen autoverzekering vergelijken:

  • Bespaar geld door de goedkoopste autoverzekering te kiezen
  • Vergelijk direct verschillende aanbieders
  • Actuele vergelijkingen
  • Gratis autoverzekeringen vergelijken
  • Onafhankelijk advies

Ik wil graag:

Top 8 Autoverzekeringen

Bekijk hieronder de top 8 van goedkoopste autoverzekeringen.

Pricewise€ 17,56
Unitedconsumers€ 21,-
Diks€ 21,02
Netpolis€ 21,31
Verzekeruzelf€ 22,08
Meeus€ 24,07
Ditzo€ 28,43
Aegon€ 36,45
*Premie is berekend met 5 schadevrije jaren voor een bepaald model auto en geeft een indicatie. Bekijk meer autoverzekeringen »

Autofinanciering nodig?


Voordelige autofinanciering bij de Nederlandse Kredietmaatschappij


Wat kost een auto maandelijks?

Bent u benieuwd wat uw auto maandelijks kost, wij berekenen GRATIS voor u wat de kosten zullen bedragen.
Bereken maandelijkse kosten »


Laatste nieuwsberichten

23/06 - Geld is belangrijk: 9 handige tips voor een autofinanciering
26/04 - Auto-industrie gaat voor blockchain
18/04 - Smartphone maker Huawei en Porsche een intelligent duo
13/02 - Elektrische auto voordelen? Verkoop wel eerst je oude auto!
20/12 - Financile voordelen van het rijden in een youngtimer
29/09 - Een gefinancierde auto verkopen - Kan dat?
Meer nieuws bekijken »


Nieuws - Reisgedrag generaties Nederlanders

Reisgedrag generaties Nederlanders

Veel Nederlanders huren tijdens hun vakantie of voor eigengebruik een auto, echter is er niks bekend over de verschillende generaties en de wijze waarop ze dit doen.

Lees volledig artikel »

Wist je dat ?

Je al goedkoper uit bent met een diesel auto wanneer je per maand voor 150 liter brandstof tankt. Het omslagpunt voor benzine en diesel ligt dus bij 150 liter !